nokialumia 2520

Nokia kaster seg på nettbrettbølgen

Finske Nokia lanserer nå sitt første nettbrett, Lumia 2520, med operativsystem fra Microsoft.

1. november 2013

I hele verden blir nettbrettene revet ned fra hyllene, og alt tyder på at det vil fortsette sånn framover. Nokia vil også ha en andel av alle de gode inntektene fra salget, og det har fått dem til å lansere sin første modell, som de har døpt Lumia 2520.

Nokias debut i markedet blir på 10,1 tommer med Full HD-oppløsning og vil i tillegg til trådløst nettverk støtte mobilnettverk, både det vanlige 3G og det raskere LTE. Litt uvanlig er det at det ikke kommer en billigere versjon uten mobilt nettverk. I tillegg blir Lumia 2520 utstyrt med en skjerm som er lett å lese selv i direkte sollys. Blant tilkoblingene er USB, mikro-HDMI og minnekort, og i likhet med Microsofts Surface vil det bli solgt et tastatur som ekstrautstyr.

Brettet har operativsystemet Windows RT, og Nokia forsetter dermed det tette samarbeidet med Microsoft. Windows RT er den enklere, mobile utgaven av Windows, der du blant annet ikke har muligheten til å installere vanlige Windows-programmer på skrivebordet.

Det blir sagt at Lumia 2520 skal komme i salg mot slutten av året, men det er ennå usikkert når og om Nokias nye nettbrett kommer i norske butikker.

Kanskje du er interessert i...