smartphone secrets

3 apper som gir full oversikt

Noen viktige opplysninger er skjult dypt i innstillingsmenyen på telefonen. Med disse tre appene ser du alt på et blunk.

15. mars 2016

Her får du tre apper som virkelig kan utgjøre en forskjell i hverdagen, og som gjør at du slipper å bla deg gjennom lange menyer på jakt etter nyttig informasjon.

Den første appen er LeDo Launcher. En "launcher" er en app-type som tar deg lynraskt til de filene, menyene og appene du bruker mest. LeDo Launcher fungerer med andre ord som en snarveismeny som erstatter den vanlige startmenyen. Du får blant annet et punkt som heter Recent apps (sist brukte apper). Samtidig legges de resterende appene på telefonen i logiske grupper som Network, Media og så videre.

Unclouded er en app som gir oversikt over lagringstjenestene du bruker på nettet. Android-brukere flest har gjerne lagring på mange forskjellige tjenester, som Dropbox, OneDrive og GoogleDrive. Det gjør at det kan være vanskelig å beholde oversikten. Dermed har man kanskje for lite plass ett sted, mens det er mye å gå på et annet sted, uten at man er klar over det. Unclouded hjelper deg med oversikten.

Den smarte appen Opera Max gir ikke bare informasjon om dataforbruket til de andre appene på telefonen. Du får også muligheten til å redusere forbruket til populære apper som YouTube, Instagram, Netflix og så videre. Og hvordan kan du det? Jo, Opera Max går inn og komprimerer video og bilder slik at datastrømmen, og dermed forbruket, blir lavere.

Kanskje du er interessert i...