AndroidNougat

Android Nougat bekjemper skadevare

Den neste utgaven av Android, Googles operativsystem, hindrer skadevare i å låse telefonen.

8. juli 2016

Nå er det enda en god grunn til å glede seg til Googles neste operativsystem til telefoner – Android 7.0 Nougat. Operativsystemet gjør det nemlig vanskeligere for skadevare å ta telefoner som gissel.

Skadevare på Android-telefoner fryser vanligvis låseskjermen på telefonen, i motsetning til på pc-en, der den krypterer filer. Det er dette Android Nougat nå setter en stopper for.

Tidligere har brukere og programmer med administratorrettigheter kunnet nullstille og endre passordet på telefoner, men fra nå av er ikke dette mulig. Nøyaktig hvordan du skal kunne endre passordet selv, er ennå ikke kjent.

Få Android Nougat allerede nå

Beskyttelsen mot endringer i passord skjer bare på telefoner som har et aktivt passord allerede – telefoner uten passord er fortsatt i faresonen for å få opprettet et uønsket og ukjent passord. Du har med andre ord enda en god grunn til å låse telefonen med passord.

Telefoner med det nye operativsystemet kommer først til høsten, men har du en Nexus-telefon fra Google, kan du allerede nå installere en prøveversjon av operativsystemet. Velger du å prøve dette, bør du være oppmerksom på at det er en testversjon du installerer og ikke et ferdig produkt. Derfor kan du risikere at ikke alle apper virker.

Kanskje du er interessert i...