Android Oreo Google sikkerhet

Sikkerheten er høy i Android-utgaven Oreo. Dessverre er det de færreste som får glede av den.

Android Oreo er det sikreste operativsystemet til mobilen

Google har økt sikkerheten med en rekke nye tiltak. Selv vurderer Google Android som det sikreste operativsystemet du kan få til en Android-telefon akkurat nå.

21. mars 2018 av Steffen Nielsen

I fjor skjedde det en kraftig økning i sikkerheten på Googles mobile operativsystemet Android.

Da lanserte de Google Play Protect, som blant annet betyr at apper automatisk blir sjekket før de kommer til salg i Google Play Butikk. 

Samtidig har Google innført belønningsprogrammet Instant Apps, som belønner folk som finner feil i apper som tilbys i Play-butikken. 

Dette er bare noen av tiltakene Google har innført for å oppnå bedre sikkerhet.

Android Oreo er sikrest

En ny rapport fra nettopp Google konkluderer da også med at Android 8, også kjent som Oreo, er det ledende operativsystemet når det gjelder sikkerhet. Nå skal det også sies at det er Google som står bak Android Oreo.

Det Google unnlater å nevne er dessuten at det er ytterst få Android-brukere som kan bruke nettopp Oreo.

Svært få kan bruke Android Oreo

Ifølge Googles egen oversikt over bruk av forskjellige Android-versjoner er det bare 1,1 prosent av brukerne undersøkelsen er basert på, som bruker Android Oreo. 

Det er fordi Oreo kun finnes på Googles Pixel-telefoner, samt Samsung Galaxy 9. Andre eller eldre telefoner har ikke muligheten til å oppgradere.

De mest populære Android-versjonene er Marshmallow (versjon 6) samt Nougat (versjon 7, samt 7.1). Disse to operativsystemene har cirka 28 prosent hver av brukerne.

Les undersøkelsen om mobilsikkerhet her (på engelsk).

Les mer om Android her

Kanskje du er interessert i...