Android sikkerhetsoppdateringer

Flere produsenter av Android-telefoner lyver om sikkerhetsoppdateringer

Et sikkerhetsfirma har oppdaget at flere Android-telefoner ikke har de sikkerhetsoppdateringen som produsentene hevder at de har. Les her om hvordan du sikrer mobilen.

13. april 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Android-produsenter har lenge blitt kritisert for å være trege til å installere nye oppdateringer på telefonene.

Nå viser det seg at problemet er større enn som så.

Flere produsenter av Android-telefoner lurer deg nemlig, når de sier at mobilen din er oppdatert.

Ifølge det tyste selskapet Security Research Labs er det flere produsenter av Android-telefoner som forteller brukerne at de har installert de siste oppdateringene, uten at det stemmer. Det er spesielt de mindre telefonprodusentene som er tilbøyelige til å lure deg

Det er vanskelig å finne ut om du har de siste sikkerhetsoppdateringene selv. Derfor har Security Research Labs utviklet en app som sjekker om telefonen har de siste oppdateringene.

Koblingen finner du her eller ved å søke etter SnoopSnitch på Google Play.

Android-mobilen er likevel sikker

Ifølge både Google og Security Research Labs er Android likevel et sikkert system, selv om du ikke har fått med deg alle sikkerhetsoppdateringene.

Ved et hackerangrep utnytter nemlig ikke kjeltringene én enkelt svakhet, men en hel rekke sårbarheter.

Hvis et enkelt av disse sikkerhetshullene er lukket i en oppdatering, vil derfor et angrep mislykkes. Du er veldig uheldig hvis det skulle vise seg å være akkurat den rekken av svakheter som sikkerhetsoppdateringene ikke rettet.

> Les mer om Android-telefoner

Redaksjonen anbefaler: Stor sikkerhetspakke

Få en sikrere pc med sikkerhetspakken til Komputer for alle. Den består av 10 gode programmer som er testet av våre eksperter.

Du finner sikkerhetspakken i Fordelssonen. Der kan du som abonnent laste ned programmene og utførlige trinn-for-trinn-guider gratis.

Prøv et nummer av Komputer for alle og få full tilgang til Fordelssonen og mange andre abonnementsfordeler for kun kroner 29. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...