Sjekk Wi-Fi hastigheten

Nå kan Android-eiere sjekke hastigheten på offentlige nettverk før de kobler seg på.

© Shutterstock

Wi-Fi: Sjekk hastigheten før du kobler deg på trådløse nettverk

En ny funksjon i den siste utgaven av Android gjør at du kan sjekke hastigheten på åpne nettverk fra telefonen, før du kobler til.

25. januar 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Trådløse nettverk på offentlige steder, som kafeer og biblioteker, slår sjelden hastighetsrekorder. I dag er det slik at du først må du logge deg på et nettverk, for så kanskje å oppdage at det tar usannsynlig lang tid å få lastet inn en vanlig nettside.

Hvis du bruker Android, kan du fra nå få en viss formening om hastigheten på et nettverk før du oppretter en forbindelse.

Med den nye oppdateringen til operativsystemet Android Oreo, Android 8.1, får brukerene hint om hastigheten på det åpne nettverket i fire trinn – fra veldig raskt til tregt.

Informasjonen blir vist der du ser signalstyrken til nettverket.

Virker bare på åpne nettverk

Den nye funksjonen virker bare på trådløse nettverk som ikke krever passord.  

Funksjonen vil være nyttig når du er på et sted hvor butikker, kafeer, busser og tog tilbyr trådløst internett til publikum.

Den nye oppdateringen, Android Oreo 8.1, er allerede på plass på de første telefonene, og i de kommende ukene og månedene vil alle Android-telefoner få oppdateringen.

Redaksjonen anbefaler: Ha alltid med deg en nødlader

Nødlader til mobiltelefon

Med en nødlader slipper du aldri opp for strøm på mobilen. Akkurat nå får du 2 utgaver av Komputer for alle og en nødlader for kun kroner 69,50.

Holder ikke batteriet på mobilen hele dagen, anbefaler vi at du alltid har med deg en nødlader. 

En nødlader er et ekstrabatteri som du kan bruke til å lade mobiltelefon eller nettbrett når de trenger ekstra strøm og du er langt fra nærmeste stikkontakt. 

Akkurat nå får du 2 utgaver av Komputer for alle og en nødlader for kun kroner 69,50.

Kanskje du er interessert i...