ios10

Nå kan du laste ned iOS 10

Ny stor oppdatering til iPhone og iPad er klar.

14. september 2016 av Mikkel Jacobsen

Nå er en ny utgave av operativsystemet iOS 10 tilgjengelig for iPhone, iPad og iPod. Oppdateringen har en rekke spennende nyheter og forbedringer. Her er noen av endringene:

Meldinger Med oppdateringer av meldingsappen går Apple etter Facebook Messenger- og Snapchat-fans. Nå kan du sende etiketter, større humørikoner, tegninger, animerte gifer og mer detaljerte koblinger. Det finnes også en funksjon som lar deg se hva du har skrevet, og som lager om ord til humørikoner som gir mening.

Fjern innebygde apper Nå kan du fjerne innebygde apper slik at de ikke tar opp plass på skjermen. De blir ikke slettet helt, med det gir deg muligheten til å bruke skjermplassen til noe annet.

Bilder Apple har latt seg inspirere av nyttige funksjoner fra blant annet Google Photos, så nå kan appen gjenkjenne ansikter og ting, og automatisk sortere bilder i mapper etter begivenheter, personer og steder.

Apple Kart Kartfunksjonen til Apple har lenge ligget håpløst langt etter Google Maps. Det blir det en slutt på med iOS10. Kartfunksjonen har blitt raskere, den har fått ny design, den gir trafikkvarsler og den har blitt flinkere til å hjelpe deg å finne offentlig transport.

Siri har blitt flinkere Siri er den vennlige robotstemmen du hører når du holder inn Hjem-knappen. I iOS 10 har Siri blitt flinkere til å hjelpe. Hun har fått et større ordforråd, og heretter vil Siri også kunne brukes sammen med tredjepartsapper som støtter funksjonen. Hittil har nemlig Siri bare fungert sammen med Apples egne apper og funksjoner.

Oppdatering til iPhone eller iPad finner du i Innstillinger --> Generelt --> Oppdateringer.

Oppdateringen er kompatibel med disse modellene:

iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

iPad Pro 12,9", iPad Pro 9,7", iPad Air 2, iPad Air, iPad (4. generasjon), iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2.

iPod touch (6. generasjon)

Kanskje du er interessert i...