Windows10 baggrund

5 raske svar om Windows 10

Har du nettopp fått eller overveier du å oppgradere til Windows 10? Her får du svaret på fem av de viktigste spørsmålene om det nye operativsystemet til Microsoft.

20. mai 2016

1: Kan pc-en min kjøre Windows 10? Dette er minimumskravet til en pc som skal kjøre Windows 10:

  • Prosessor på 1 GHz eller raskere
  • Minst 2 GB minne
  • Minst 20 GB plass på harddisken
  • Skjermkort med DirectX 9 eller nyere
  • En skjermoppløsning på minst 800 x 600 piksler

2: Er Windows 10 helt gratis? Ja, det er gratis å oppgradere til Windows 10 fra Windows 7 eller 8. Har du allerede operativsystemet installert, krever ikke Microsoft betaling. Dette tilbudet om gratis oppgradering gjelder i et år fra utgivelsesdato – men den 29. juli er absolutt siste sjanse til å benytte seg av tilbudet. Det vil koste penger hvis du vil oppgradere etter denne datoen.

3: Virker alle programmene mine i Windows 10? De aller fleste programmene du bruker eller har brukt på en pc med Windows 7 eller 8, vil også virke i Windows 10. Du kan få problemer med noen programmer, for eksempel antivirusprogrammer, programmer for sikkerhetskopiering og systemverktøy, men dette kan ofte løses ved å oppdatere programmene.

4: Trenger jeg en produktnøkkel til Windows 10? Nei, du trenger ikke taste inn verken produktnøkkel eller lisenskode hvis du har en original utgave av Windows 7 eller 8 og bruker oppdateringsprogrammet til Microsoft.

5: Kan jeg angre på oppdateringen til Windows 10? Fra oppgraderingen har skjedd har du én måneds angrefrist hvor du kan reinstallere det opprinnelig operativsystemet. Dette gjør du via Innstillinger i startmenyen. Velg Oppdatering og sikkerhet. Velg Gjenoppretting og trykk på knappen Kom i gang under avsnittet Tilbakestill til Windows 7 – eller Windows 8.1.

> Les alt om Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...