Bill Gates taler

Bill Gates, mannen bak Windows, angrer på en funksjon han lagde. 

© Shutterstock

Bill Gates angrer på kjent Windows-funksjon

Bill Gates har hatt enorm innflytelse på din og min datahverdag, men det er én ting han ville ha gjort annerledes hvis han kunne.

25. september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Windows har mange funksjoner og snarveier som vi etter hvert har blitt vant med.  

En av de mest brukte angrer Bill Gates, mannen bak Windows, på at han utviklet: Nemlig Control-Alt-Delete.

Da den ble introdusert var denne velkjente kombinasjonen ment å være snarveien til en omstart. Nå blir den mest brukt for å åpne Oppgavebehandling eller som desperate forsøk på å få et program til å reagere. 

Det er da heller ikke funksjonaliteten Bill Gates er misfornøyd med.

«Hvis jeg kunne gjort en endring, så ville jeg laget ”Control-Alt-Delete” som én tast,» sa Bill Gates nylig under et arrangement i New York.

Les mer om Windows 10 her.

IBM har skylden for Control-Alt-Delete

Det er ikke første gang denne berømte tastekombinasjonen har fått Bill Gates til å uttrykke sin anger. I 2013 fortalte han også at han skulle ønske at dette hadde vært en enkelt tast.

«Vi kunne hatt en enkelt tast, men mannen som designet IBM-tastaturene ville ikke gi oss denne tasten,» sa Bill Gates under et arrangement på Harvard Universitetet i 2013.

Det var dataselskapet IBM som først fant på tastekombinasjonen Control-Alt-Delete. En del mener likevel at det ville vært en enkel sak for Microsoft å få innført en enkelttast for den samme funksjonen, hvis de hadde ønsket det. 

Foreløpig ser det ikke ut til at Bill Gates slipper unna den irriterende tastekombinasjonen.

Kanskje du er interessert i...