Windows' innebygde søkefunksjon

Snart kan du søke i alle mapper med Windows' innebygde søkefunksjon.

ENDELIG! Microsoft fikser søkefunksjonen i Windows

Til våren løser Microsoft endelig en av de store svakhetene i Windows – nemlig søkefunksjonen. Fra nå av skal det bli mulig å søke i alle mappene på pc-en.

31. oktober 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Søkefunksjonen i Windows 10 er ikke særlig imponerende.

Du kan søke på innstillinger eller filnavn, men søket må være svært presist hvis du skal ha en sjanse til å finne det du ser etter. 

Det har vært en svakhet siden Windows 10 ble lansert i 2015, men nå er det endringer på gang.

Søkefunksjon i Windows 10 blir bedre

I den siste utgaven av Windows Insider Preview Build, en testversjon av kommende Windows-versjoner og -funksjoner, har søkefunksjonen fått en skikkelig overhaling og mange savnede oppgraderinger.

I dag kan Windows søke i bibliotekmapper som Dokumenter, Bilder og på Skrivebordet. 

Mapper på C-disken er derimot ikke inkludert i søket, og derfor blir også søkeresultatene ganske upresise.

> Les mer om Windows 10

Så mye kan du finne i neste Windows 10  

Med den nye søkefunksjonen i Windows 10, som vi antar kommer i april 2019, skal du kunne velge om Windows bare skal søke i bibliotekene og på Skrivebordet, eller om du vil søke gjennom hele filsystemet.

Det krever at du lar Windows indeksere alle filene dine. Prosessen tar cirka 15 minutter såfremt du ikke har ualminnelig mange filer lagret på pc-en.

Når indekseringen er ferdig, kan du søke som normalt og få opp søkeresultatet ganske raskt.

Når du har funnet riktig fil, vil du dessuten få flere valgmuligheter enn bare å åpne den. Du kan blant annet åpne mappen som filen ligger i, eller kopiere filbanen.

Les også: De største hemmelighetene i Windows 10

Lær mer om Windows 10

Når den nye, store oppdateringen av Windows 10 kommer til våren, vil du kunne lese mye mer om de nye funksjonene i bladet Komputer for alle. 

Vi har dessuten funnet en rekke programmer som kan gjøre Windows 10-maskinen raskere og mer effektiv å jobbe på. Som abonnent kan du også laste ned programmene samt utførlige guider til dem, i Fordelssonen som du finner på hjemmesiden vår. 

> Prøv Komputer for alle og få full tilgang til 300 programmer og guider i Fordelssonen fra kun kroner 29,-. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...