Windows 10 screen

Hva er nyhetene i Windows 10?

Windows 10 er Microsofts kommende operativsystem, og det har både flere nyheter og enkelte, etterlengtede gjensyn.

2. februar 2015

Et nytt operativsystem byr selvsagt på nyheter, og det er også tilfellet med Microsofts kommende Windows 10. Operativsystemet planlegges nå å bli lansert høsten 2015, og vi kan begynne å glede oss til spennende nyheter. For mange vil det være vel så viktig at det nye operativsystemet også byr på gjensyn med populære funksjoner som ble kassert i det nyeste operativsystemet, Windows 8 og oppdateringen Windows 8.1.

Operativsystemet vil virke på alt fra smarttelefoner til stasjonære datamaskiner, og derfor vil både design og utvalget av funksjoner være nesten identisk på tvers av plattformene.

Hva er nytt i Windows 10?

Den viktigste nyheten vil for mange være at Windows 10 vil minne om Windows 7. Når du starter opp systemet vil du ende opp på det klassiske Windows-Skrivebordet. Her møter du igjen den velkjente startknappen og startmenyen, som likvel utseendemessig ligner på en kombinasjon mellom den klassiske startmenyen og Windows 8's app-baserte startskjerm.

Blant de mer betydelige nyhetene nevner vi også at Microsoft lanserer en helt ny nettleser i forbindelse med Windows 10. Leseren går foreløpig under navnet ”Project Spartan”, og det er ikke bare en oppdatering av Internet Explorer, men en helt ny nettleser, som ifølge Microsoft er vesentlig raskere og med et enklere brukersnitt.

Det er også en nyhet at den stemmestyrte søkefunksjonen med navnet Cortana blir en fast del av operativsystemet på alle plattformer.

Windows 10-apper på alle plattformer

I tillegg til dette kan du nå hente alle apper til alle plattformer, og når du kjøper en app på nettbrettet, får du den også på datamaskinen, hvis begge vel å merke kjører Windows 10. Samtidig er funksjonen Continuum også ny, og den gjør det muligt å skifte til og fra netbrett-tilstand når du kobler av og på et tastatur fra Windows-nettbrettet.

Windows 10 har også en ny måte å vise åpne vinduer på og skifte raskt imellom dem. Det er ikke lenger bare et vindu med ikoner, men nå kan du se programvinduene i lite format ved siden av hverandre, og det gir en langt bedre oversikt.

Nyheter om Windows 10

Du kan finne flere artikler om Windows 10 via denne lenken, hvor vi fortløpende vil sørge for å holde deg oppdatert med nyheter om lansering, pris, og tilgjengelighet. Les alt om det nye Windows 10 her

Les mer om Windows 10 her.

Kanskje du er interessert i...