Windows10

Kun Windows 10 på nye pc-er

Offisielt vil Microsoft kun tilby støtte for Windows 10 på nye pc-er med Skylake-prosessor. Vil du bruke et annet operativsystem, gjør du det på eget ansvar.

19. januar 2016

Microsoft har nettopp gått ut med en melding om at de nye Skylake-prosessorene fra Intel bare vil støtte Windows 7 og 8.1 frem til 17. juli 2017. Vil du være sikker på å motta sikkerhetsoppdateringer til eldre operativsystemer etter den tid, må du altså passe på at du har en eldre prosessor.

Ifølge Microsoft er hensikten å sørge for best mulig integrasjon mellom prosessor og operativsystem, for å oppnå optimal sikkerhet og ytelse.

Meldingen er enda et bevis på at Microsoft satser alt på Windows 10 og forsøker å unngå at brukerne installerer andre operativsystemer. Samtidig er det et klart signal om at Microsoft nå forsøker å fase ut de gamle 32-bits operativsystemene én gang for alle.

Hvis du ennå ikke har investert i en maskin med Skylake-prosessor og holder deg til Windows 7 eller 8.1, vil operativsystemet bli oppdatert frem til 14. januar 2020 (Windows 7) og 10. januar 2023 (Windows 8.1).

Er du i tvil om hvilken prosessor som sitter i din maskin, kan du sjekke det ved å installere et diagnoseprogram som Speccy. Du finner det på Fordelssonen:

Speccy.

>Les mer om Windows 10

Kanskje du er interessert i...