Mac, PC IBM, Effektiv

Apple-brukere treffer blink oftere enn Windows-brukere, ifølge en ny stor undersøkelse fra IBM.

Mac-brukere er mer effektive enn Windows-brukere

Selskapet IBM har målt om hvem som klarer seg best blant sine egne ansatte – er det Mac- eller Windows-brukerne? Undersøkelsen var en overveldende triumf for Apple; ansatte med Mac-maskiner var mye mer effektive enn Windows-naboene.

21. november 2019 av Steffen Nielsen


Det kan gå hardt for seg når det diskuteres hvilke produkter som er best – er det Microsoft og Windows-maskiner eller Apples Mac?

Nå har det imidlertid kommet harde fakta inn i debatten.

Resultatene stammer fra en stor undersøkelse utført av IT-giganten IBM. 

Selskapet er nemlig i ferd med å bytte datamaskiner for ca 350 000 ansatte. Til nå har 290 000 gått over fra pc til macOS, som er Apples operativsystem.

I den sammenhengen har IBM undersøkt hvordan de ansatte med forskjellige datamaskiner klarer seg i forhold til hverandre. 

MAC-brukerne er mer effektive

Selv om det gjør litt vondt å innrømme for oss i Windows-bladet Komputer for alle, så er konklusjonen klar: Mac-brukerne klarer seg bedre.

Resultatene fra IBM viser blant annet at 22 prosent flere Mac-brukere overgikk forventningene i sine medarbeiderevalueringer.

Også økonomisk bidro Apples system mer. I snitt dro nemlig Mac-brukerne inn salgsavtaler verdt 16 prosent mer enn pc-brukerne.

Windows-oppdateringer gir hovedpine

Det var også en tredje konklusjon som vi i Komputer for alle lett kan sette oss inn i.

14 prosent av Windows-brukerne rapporterte at de opplevde problemer med å oppdatere fra den ene Windows-versjonen til den neste. Til sammenligning var det bare 2 prosent som fikk problemer når en ny versjon av macOS skulle installeres.

Heldigvis finns det mange Windows-programmer som kan gjøre deg mer effektiv ved pc-en.

I Fordelssonen har vi en lang rekke optimaliseringsprogrammer. Se alt innholdet her og søk deg frem til optimaliseringsprogammene ved å markere ved Optimalisering under Sjanger i panelet til venstre.

Kanskje du er interessert i...