Marisa Rogers hos Microsoft kan fortelle at Windows 10-brukerne setter pris på personverninnstillingene i operativsystemet.

Marisa Rogers hos Microsoft kan fortelle at Windows 10-brukerne setter pris på personverninnstillingene i operativsystemet.

Microsoft: Brukerne har ingenting imot å sende inn Windows 10-data.

Siden lanseringen av Windows 10 har Microsoft møtt massiv kritikk fra brukerne for innsamling av personlige data, men ifølge en direktør i selskapet er faktisk de fleste tilfredse med ordningen.

10. august 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Det kommer kanskje som en overraskelse, men den mye omtalte og kritiserte innhentingen av data og statistikk fra millioner av Windows-brukere, er faktisk godt likt av de fleste. 

Det forteller Microsofts personverndirektør, Marisa Roger, i et blogginnlegg på hjemmesiden til Microsoft.


De fleste velger full datainnsamling

Ifølge Marisa Rogers aksepterer hele 71 prosent av Windows 10-brukerne full innsamling av data – de endrer ingenting i standardinnstillingene. Dette tolker Microsoft som at de aksepterer og er tilfredse med innstillingene. 

Dermed samler de inn data fra blant annet nettleseren, apper og tilkoblet utstyr. Ifølge Microsoft bruker de denne informasjonen til å rette feil og gjøre operativsystemet enda bedre.

Du lese hele blogginnlegget til Marisa Roger her.

Hvis du vil, kan du slå av denne funksjonen. Slik gjør du det.

Kanskje du er interessert i...