Microsoft fjerner mappen 3D-objekter i Windows
3D-objekter

Mappen 3D-objekter forsvinner fra filutforskeren i Windows 10. 

© Komputer for alle

Microsoft fjerner mappen 3D-objekter i Windows 10

I en kommende Windows-oppdatering blir filutforskeren litt mindre forvirrende. Microsoft fjerner nemlig den mystiske mappen 3D-objekter.

3. mars 2021 av Martin Lorentsen

Har du noen gang lurt på hva 3D-mappen i filutforskeren egentlig er til?

Du er langt fra den eneste. Mappen som du finner under Denne PCen, er nemlig uhyre sjelden i bruk – det er kanskje den minst brukte mappen i Windows.

3D-objekter virker tilsynelatende som en viktig mappe, den har i hvert fall fått plass sammen med mapper som Musikk, Nedlastinger og Bilder, men det er den atlså ikke.

Tvert imot er mappen 3D-objekter mest omtalt i artikler og veiledninger som forteller hvordan du fjerner den fra filutforskeren.

Det er mye som også tyder på at Microsoft har fått flere spørsmål om hvordan man blir kvitt 3D-objekter enn om hvordan man har nytte av dem.

Mappen blir i hvert fall fjernet i en kommende Windows-oppdatering.

LES OGSÅ: Store endringer i Windows 10 med 21H2-oppdateringen

3D-objekter: Hva er poenget med mappen?

Mappen 3D-objekter så dagens lys med 1703-oppdateringen av Windows 10.

Oppdateringen inkluderte blant annet en ny app som het 3D-viser. Med den skulle du kunne se og leke med diverse 3D-figurer, noe Microsoft åpenbart regnet med at de fleste kom til å gjøre. 

3D-objekter er mappen du skal lagre disse figurene i.

Meningen er at du skal laste ned 3D-figurer fra internett.  Disse skal du så bruke i 3D-viser, og figurene skal lagres i mappen 3D-objekter.

Det har de færreste gjort, og omsider har Microsoft forstått at tanken var bedre på papiret enn i praksis.

Fjerningen av mappen 3D-objekter er en del av den kommende funksjonsoppdateringen 21H2, som vi venter at kommer vinteren 2021. Den har allerede kommet til brukere av Windows Insider-programmet, som tester nyheter før de når oss andre.

> Les om Windows 10-oppdateringer i årenes løp

Microsoft fjerner mappen 3D-objekter i Windows
3D-objekter

Mappen 3D-objekter har en fremtredende plassering i Windows, men det er de færreste som vet hva den er til. For de fleste er det bare en tom mappe som er vanskelig å bli kvitt.

Tilpass selv i Filutforsker

Det er begrenset hva du kan modifisere selv i filutforskeren ved hjelp av de innebygde Windows-verktøyene. 

Du kan imidlertid bestemme hvilke mapper som befinner seg under kategorien Hurtigtilgang i hovedvinduet i filutforskeren.

Hurtigtilgang viser mappene du har brukt sist og andre snarveier, men du kan faktisk styre hva som skal være der. Slik gjør du det:

  1. Legg til en mappe i Hurtigtilgang ved å høyreklikke på den og velge Fest til Hurtigtilgang som ligger øverst i menyen som vises.
  2. For å fjerne en mappe fra Hurtigtilgang må du høyreklikke på mappen i Hurtigtilgang og velge Frigjør fra hurtigtilgang i menyen som dukker opp.

LES OGSÅ: Få Denne PCen tilbake i Filutforsker

Kanskje du er interessert i...