Microsoft nedgraderer Windows 10 – ved en feil

Ved en feil har Microsoft kommet til å nedgradere Windows 10 Pro til Home-utgaven. Dermed har brukerne plutselig fått en billigere versjon med færre funksjoner. Hendelsen skyldtes en feil på selskapets aktiveringsserver.

14. november 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

En del eiere av Windows 10-maskiner fikk seg en overraskelse da de slo på pc-en sist uke. 

De ble nemlig møtt av en feilmelding som hevdet at utgaven av operativsystemet deres ikke var ekte, og at Windows måtte aktiveres på nytt.

Beskjeden er ikke helt ukjent, men nytt denne gangen var at hvis brukerne fikk en lite hyggelig overraskelsen når de klikket på meldingen.

> Les flere tips, triks og nyheter om Windows 10

Nedgradert til Windows Home

Under Innstillinger i systemet kunne eiere av den dyrere og mer omfattende Windows 10 Pro konstatere at pc-en nå kjørte en vanlig Windows 10 Home-versjon.

Dette fikk ganske mange oppgitte Windows 10-brukere til å slippe irritasjonen løs i diskusjonsforumet Reddit.

En talsmann fra Microsoft har bekreftet hendelsen og sier at den skyldes en feil på en av aktiveringsserverene. Samtidig oppgir Microsoft at feilen er rettet, og at brukernes Windows-versjoner nå skal være riktig registrert.

Har du opplevd feilen, kan du altså ta det helt med ro. Hvis du har sikret deg Windows 10-lisensen på ærlig vis, skal alt være som vanlig på pc-en.

Redaksjonen anbefaler: Bruk en ergonomisk mus

En spesiell mus kan hjelpe mot musearm og vonde skuldre. Musen sørger for at hånden får en mindre belastende vinkel når du jobber ved pc-en, slik at du unngår belastningsskader i arm og skulder.

> Akkurat nå kan du få en ergonomisk mus sammen med to utgaver av Komputer for alle for kun kroner 69,50. Se tilbudet her.

I videoen under ser du hvordan den ergonomiske musen fungerer.

Kanskje du er interessert i...