Windows Sets på vei til Windows 10

Samle dokumenter i Windows 10 med den nye Sets-funksjonen. 

Sets – en nyskapende Windows-funksjon

En funksjon med arbeidsnavnet Sets skal gjøre det lettere for Windows-brukere å arbeide med prosjekter som omfatter forskjellige typer dokumenter.

20. desember 2017 av Steffen Nielsen

Microsoft overrasker med en ny funksjon som snart vil finne veien til en Windows-pc nær deg. 

Funksjonen går ut på å samle dokumenter og nettleserfaner i såkalte sett. I praksis betyr det at du kan legge til faner i tittellinjen i for eksempel et Word-dokument. 

Fanene behøver ikke å være fra andre Word-dokumenter, men kan også være snarveier til for eksempel Excel-ark, hjemmesider i Edge eller noe helt annet.

> Les alt om Windows 10 her

Bland faner fra forskjellige programmer

Tanken bak funksjonen er at folk som jobber med et prosjekt, raskt skal få tilgang til de tilhørende dokumentene. 

Funksjonen har fått arbeidsnavnet "Sets" ("sett"), men Microsoft understreker at dette er et foreløpig navn – ikke minst fordi ordet det lett kan forveksles med ordet "sex".

Inntil videre er funksjonen forbeholdt testere i det såkalte Windows Insider-programmet. Vi kjenner ennå ingen dato for lanseringen, men gjetter at det vil skje sammen med den neste store halvårsoppdateringen til våren.

Her kan du se en demonstrasjon av Sets

Les mer om Windows 10: Slik bekjemper du utpressingsvirus

Se de nye funksjonene i Fall Creators Update i bladet

I Komputer for alle nummer 1/2018 kan du lese mye mer om den store Windows 10-oppdateringen.

Stor oppdatering til Windows 10

Vi skriver om noen av endringene som kommer med oppdateringen, som bedre muligheter for å få mer ut av bildene dine, bedre oversikt over kontakter, bedre OneDrive og mye annet. 

I artikkelen kan du også lese om hvordan du blir kvitt den gamle Windows-installasjonen og erstatter den med det hittil beste operativsystemet. 

Hvis du tegner abonnement nå, kan du lese artikkelen med det samme og lese de siste 10 utgavene av bladet på mobiltelefon eller nettbrett med appen Wype.

Kanskje du er interessert i...