Pangstart for Windows 10

Pangstart for Windows 10

Windows 10 sprer seg bokstavelig talt som ild i tørt gress, og det rapporteres om usedvanlig stor interesse fra alle verdenshjørner. Vi har sett på noen av de foreløpige tallene.

3. august 2015

Microsoft selv håper å nå én milliard Windows 10-installasjoner i løpet av de kommende to–tre årene, og det virker ikke helt umulig. En anonym kilde hos Microsoft hevder nemlig at Windows 10 var lastet ned til og installert på 67 millioner datamaskiner over hele verden, allerede to døgn etter lanseringen. Det er nettsiden windowscentral.com som melder dette. Offisielt bekrefter Microsoft at 14 millioner pc-er hadde fått Windows 10 i løpet av de første 24 timene.

Samtidig var lanseringsdatoen den 29. juli den travleste noensinne på Internett. Denne dagen hadde Microsoft reservert en båndbredde på opptil 40 TB/s (terabyte per sekund) for å unngå digitalt trafikkaos, og ubekreftede meldinger går ut på at oppgraderingen på det meste la beslag på 15 TB/s, noe som i så fall slår den gamle rekorden på 8 TB/s fra Apples forrige store lansering av et nytt operativsystem. Så langt rapporteres det likevel at utrullingen av Windows 10, som skjer i flere bølger, har gått uten nevneverdige problemer.

Vi minner om at oppgraderingen er gratis for alle som har en gyldig lisens på Windows 7, 8 eller 8.1, i ett år fra lanseringsdatoen 29. juli. Har du ingen av disse Windows-versjonene, og gjerne vil kjøpe Windows 10, finnes operativsystemet allerede i norske nettbutikker, og prisene ligger på mellom 1100 og 1200 kroner for den norske versjonen av Windows 10 Home, blant annet på Microsofts egen nettbutikk.

Du kan lese mye mer om Windows 10 i Komputer for alle nummer 12, som er i salg nå.

Les mer om Windows 10 her.

Kanskje du er interessert i...