Windows 10-oppdatering

Cirka hvert halvår kommer det en funksjonsoppdatering av Windows 10, men det blir smått med store nyheter i høstens oppdatering.

© Microsoft

Slik blir høstens Windows 10-oppdatering

Det blir neppe noen revolusjonerende nye funksjoner når Microsoft kommer med høstens oppdatering av Windows 10 i september – men det blir en del forbedringer.

10. juli 2019 av Mathias Alsted Lund Flinck

Du får neppe behov for å sette av tid til nærstudier av programmene og menyene i Windows når Microsoft kommer med høstens store funksjonsoppdatering. 

Normalt inneholder vårens og høstens oppdateringer en rekke nye verktøy og funksjoner, men det ser ikke ut til å bli tilfellet denne gangen.

Det er i hvert fall meldingen fra Microsoft, som gir en antydning av hva man kan forvente på selskapets nettside. 

Bedre ytelse fremfor nye funksjoner

I stedet for en overflod av nye funksjoner får du "bedre ytelse og kvalitetsforbedringer", blant annet med en optimalisering av oppdateringsprosessen.

Den skal ifølge Microsoft gå raskere og med færre avbrytelser enn tidligere. 

Installeringen av oppdateringer er da også et av de områdene der Microsoft generelt arbeider med å gjøre Windows bedre. 

Full kontroll over oppdateringene

Hvis du har sett på Windows Update-menyen under innstillinger den siste tiden, vil du også ha oppdaget at det har kommet nye funksjoner – i hvert fall hvis du kjører den nyeste versjonen av Windows som ble lansert i våres.

Du har nemlig fått flere muligheter for å ta kontroll over oppdateringene. 

Det betyr at du kan velge i hvilket tidsrom du er mest aktiv, slik at Windows lar være å installere og gjennomføre nye oppdateringer i det tidsrommet. 

> Her kan du lese alt om den nye og de tidligere oppdateringene av Windows 10

Utsett oppdatering i opptil 35 dager

I tillegg kan du nå utsette oppdateringer i opptil 35 dager, og du kan også velge hvor stor del av tilgjengelig båndbredde oppdateringen kan bruke. 

Det kan være en fordel hvis du har en treg tilkobling til nettet, da en oppdatering kan blokkere all annen trafikk når den lastes ned.

Den kommende Windows-oppdateringen skal være klar i september vil bli sendt ut til datamaskiner over hele verden i månedene som følger. 

Du kan laste den ned ved å åpne Innstillinger og klikke på Oppdatering og sikkerhet. Den dukker opp automatisk når den er klar til nedlasting.

Kanskje du er interessert i...