Store endringer i Windows til 2021

I fremtiden vil Microsoft gi oss et Windows 10 som er helt annerledes.

Store endringer i Windows

Utforsker, oppgavelinje og startmeny endres radikalt i Windows 10. Microsoft vil få Windows 10 til å ser mer ut som søstersystemet Windows 10X. Microsoft-prosjektet som jobber med saken, heter Sun Valley, og de store endringene vil komme mot slutten av 2021.

5. november 2020 av Steffen Nielsen

Har du hørt om "Sun Valley"?

Det er et stort Microsoft-prosjekt som arbeider jevnt og trutt med å forberede store endringer i Windows 10.

Det er det veletablerte mediet Windows Central som melder om Microsofts fremtidsplaner. Ifølge Windows Centrals kilder hos Microsoft vil endringene være svært omfattende.

Selv om det kontinuerlig har blitt lagt til nye verktøy i Windows 10 siden lanseringen i 2015, har det vært sparsomt med endringer i brukerflaten.

På overflaten har systemet sett stort sett likt ut de siste fem årene, men det vil snart endre seg.

Utforsker blir annerledes

Utforsker, hovedverktøyet i Windows, er et av områdene hvor Microsoft vil gjøre endringer.

Her har det bare vært små forandringer de siste årene. Ifølge meldingen vil også oppgavelinjen, handlingssenteret og startmenyen forbedres.

Hovedsakelig går endringene ut på å få Windows 10 til å ligne mer på søstersystemet Windows 10X. Det er Microsofts operativsystem for brettbare skjermer og 2-i-1-pc-er.

Windows 10X er bedre til å tilpasse seg brukerflaten, uansett om du bruker én eller begge skjermene.

Du må vente cirka et år

Ifølge Windows Central vil endringene bli lansert i forbindelse med oppdateringen "Cobalt", som ventes å være klar mot slutten av 2021.

Microsoft har ennå ikke kommet med noen offisielle uttalelser om de planlagte endringene. Mens vi venter på flere detaljer om en mer fleksibel brukerflate, kan du ta en titt på flere spennende nyheter i den siste halvårsoppdateringen.

> Les om oppdateringen 20h2

Kanskje du er interessert i...