stavefejl_komno_172011

Unngå stavefeil

Bruk stavekontroll, autokorrektur og synonymordbok når du skriver.

29. november 2012

Stave- og grammatikkontrollen hjelper deg med å finne de uunngåelige stave- og tastefeilene i Word-dokumenter. Vi viser hvordan du bruker stavekontroll, autokorrektur og synonymordboka, som hjelper deg med å finne passende alternativer til ordvalget i et dokument.

Sjekk dokumentet med stavekontrollen Word setter røde og grønne streker under feil. Rødt betyr en stavefeil, mens grønt betyr grammatikkfeil. Du kan rette opp feil når du blir oppmerksom på dem, eller kontrollere hele teksten på en gang med stavekontrollen.

Autokorrektur fanger opp feilene Funksjonen Autokorrektur retter tastefeil mens du skriver. Den kan også forandre bestemte tastetrykk til tegn, symboler eller enkle grafiske elementer. Se på innstillingene i Autokorrektur og velg selv hvor mye den skal blande seg opp i arbeidet ditt.

Oversett en tekst Word har to funksjoner for å oversette en tekst til et annet språk – den ene oversetter et helt dokument og viser resultatet i nettleseren din. Den andre oversetter merket tekst rett i Word.

Kanskje du er interessert i...