kom_no_170116-nr6_s_farvelxp

Farvel til Windows XP

Windows XP var det første ordentlig bunnsolide operativsystemet fra Microsoft. Men etter 12 år er det slutt på sikkerhetsoppdateringene, og derfor er det ikke lurt å bruke operativsystemet på nettet lenger. Les hva du bør gjøre hvis du bruker XP.

11. april 2014

Ingen annen Windows-utgave har vært like godt likt som gode gamle Windows XP. Men etter mer enn 12 års tro tjeneste nærmer det seg slutten.

Microsoft trekker ut kontakten for all support og oppdateringer for Windows XP allerede den 8. april. Uten oppdateringene som tetter nye sikkerhetshull, er det rett og slett ikke forsvarlig å bruke Windows XP på nettet. Derfor anbefaler vi at du velger om du vil oppgradere pc-en til Windows 8, kjøpe en ny eller rett og slett nøye deg med å bruke XP-maskinen til kontoroppgaver uten nettforbindelse.

Tanya Helene Christensen, som er Windows-produktsjef hos Microsoft, forklarer beslutningen om å slutte med support for XP:

”Windows XP er ikke lenger et tidsmessig operativsystem. Systemet oppfyller ikke lenger alle de maskinvarekravene som stilles til nye datamaskiner i dag. Mye av programvaren som blir utviklet i dag, kan heller ikke kjøres på Windows XP. Det er også viktig for oss at brukerne er sikret i forhold til truslene som eksisterer i dag. Da vi i sin tid utviklet Windows XP, så verden svært annerledes ut. I dag opplever vi at virus og cyberhacking er mye mer avansert enn for 13 år siden, og det er vi nødt til å beskytte brukerne våre mot,” sier hun.

Kanskje du er interessert i...