mini pc

Pc på størrelse med et minnekort

Intel har laget en prosessor som er perfekt til framtidige minidatamaskiner som bæres på kroppen. Firmaet har demonstrert det ved å bygge en komplett pc på størrelse med et SD-kort.

12. januar 2014

Overalt på årets CES-messe fins det små datamaskiner som er formet som armbånd, klokker, smykker eller kommer innebygd i klesplagg. Det er en utvikling som begynte med små, nystartede firmaer, men nå har kommet så langt at firmaer som LG og Sony har presentert små enheter som kan loggføre de aktivitetene man driver med.

Prosessorprodusenten Intel er også klar for denne nye bølgen med prosessoren Quark X1000, som opprinnelig ble lansert i september. Prosessoren er den minste Intel har laget så langt, og den nøyer seg med en tidel av den strømmen firmaets andre miniprosessor Atom krever.

For å demonstrere dette har Intel bygget en pc som inneholder en tokjerners Quark, og de hevder at den kan sammenlignes med en Pentium-pc. Den har både trådløst nettverk og Bluetooth. Det hele er bygget inn i noe som ligner på et SD-minnekort.

Datamaskinen heter Edison, og Intel viste en prototyp bygget inn i en bleie som kunne fortelle foreldre alt om barnets tilstand, bare som et eksempel på de utallige mulighetene Intel ser for en mikro-pc som Edison.

Kanskje du er interessert i...