Smart skjermfot fra Philips

Smart skjermfot

Docking-stasjoner for bærbare maskiner er ikke noe nytt, men Philips presenterer en variasjon over temaet og lanserer en fiffig skjermfot med en innholdsrik hub.

9. august 2015

Problemet er velkjent for mange; du kommer på jobb og skal arbeide videre med et dokument eller prosjekt på den bærbare. Valget står mellom å overføre filen(e) til den stasjonære maskinen, forutsatt at den har den nødvendige programvaren for å redigere filene, eller å koble den bærbare til kontornettverket og alt du måtte trenge av eksternt utstyr som mus, tastatur, skjerm, skanner og skriver. Det blir lett en plundrete affære med mange kabler hit og dit. Det finnes selvsagt flere løsninger, for eksempel en skreddersydd (og dyr) docking-stasjon, men Philips har lansert en universalløsning som virker ganske praktisk:

Philips SB4B1928UB USB Docking Stand er betegnelsen på en skjermfot som passer alle skjermer i størrelsen 19-28 tommer, og som følger VESA-standarden. Det gjør de fleste moderne skjermer. Ifølge produsenten er foten spesielt beregnet på tynne bærbare maskiner som ofte har begrensede tilkoblingsmuligheter, men som i det minste har en USB 3.0-port og inngang for nettverkskabel, og det er alt du trenger. Koble USB-kabelen til foten, så har du tilgang til alt utstyr som er koblet til denne. Huben som er innebygd i foten er svært omfattende og inneholder kontakter nok for det meste, blant annet hele seks skjermer via HDMI-, DisplayPort- eller usb-kontakter. Det kan være nyttig for flere enn travle kontorfolk.

Foten gjør det mulig å heve, senke, rotere og vippe skjermen etter behov og kan dermed også være en ergonomisk oppgradering av den skjermen du allerede har.

Foten har en veiledende pris på 1500 kroner og er i salg nå.

Kanskje du er interessert i...