ASUS PQ321

Superskjerm til pc-en

En ny skjermtype begynner nå å gjøre seg gjeldende på pcmarkedet – med en bildekvalitet som får Full HD til å gå å gjemme seg. Skjermene kalles 4K, og er snart å få tak i for oss vanlige dødelige.

15. august 2013

Snart kan vi regne med at dataskjermene våre blir en god del mer imponerende enn de vi har i dag. Nye skjermtyper med betegnelsen 4K er nemlig parat til å innta skrivebordene til vanlige forbrukere. Disse nye superskjermene har en oppløsning som er fire ganger høyere enn full HD-skjermene –nærmere bestemt har de en oppløsning på imponerende 3840 x 2160 piksler. ASUS er først ute med en 4K-skjerm som du vil kunne kjøpe i den lokale databutikken din. Den høye oppløsningen har så langt bare vært å oppdrive i tv-sammenheng eller i profesjonelle monitorer, men dette er altså noe ASUS nå er i ferd med å forandre på. Hvis skjermen skulle falle i smak, må du forberede deg på å punge ut med 22 900 kroner, som er veiledende pris. I tillegg må du nok regne med å oppgradere grafikkortet.

Hva betyr 4K?

4K er en forkortelse for 4000, som tilsvarer antall piksler på skjermens vannrette akse. Navnet viser også til at oppløsningen på 4K-skjermer er fire ganger høyere enn skjermer som har Full HD.

Kanskje du er interessert i...