Museskader

Professor slår fast: Museskader eksisterer

Eksperter har i mange år diskutert om det virkelig er noe som heter museskader. Nå legger en svensk professor fram bevis for at museskader er reelle.

29. mai 2011
digitizer

Den svenske professoren Håkan Johannson jobber ved Belastningsskadecentrum i Umeå, som er en del av det svenske Arbeidstilsynet, Etter et årelangt forskningsprosjekt har han fastslått at man kan få skader av å bruke en datamus.

Han går imot mange andre eksperter og forskere, som ikke har ankerkjent museskader som en arbeidsskade. Gjennom forskingen på alle slags belastningsskader har han og forskerteamet ved Umeå fått kliniske bevis for at museskader er reelle.

"Jeg er helt overbevist om at data- og musearbeid kan gi alvorlige arbeidsskader. Alle resultatene våre peker på det. Det er ingenting som taler for at museskader ikke skal eksistere," sier Håkan Johansson.

Komputer for alles tips for å unngå museskader Fysio- og ergoterapeuter har lenge advart mot å bare bruke musa når man sitter ved datamaskinen. De anbefaler at man skifter mellom "forskjellige musetyper". Derfor er det for eksempel en god idé å bruke en digital musepenn.

I tillegg til at man skåner hånda og armen er det mange fordeler ved å bruke en digital penn.

  • For det første får man mye bedre presisjon når man for eksempel jobber med bilder.

  • Pennen er trykkfølsom, så man kan variere størrelsen til penselen - alt etter hvor hardt man trykker på tegneplaten. Det gir mer naturlige penselstrøk.

  • Det går lynraskt å angre på en endring ved å snu pennen og bruke den som viskelær. Det aktiverer sletteprogrammet til pennen.

  • Pennen ligger mer naturlig i hånda, så man unngår å få vondt i hendene, armene og skuldrene etter å ha jobbet i lang tid.

  • Du kan også ha stor glede av den digitale pennen til oppgaver som å sette inn underskriften din i epostmeldinger og dokumenter.

Akkurat nå kan nye abonnenter få en digital penn og en tegneplate når de bestiller Komputer for alle. > Bestill et abonnement her

Kanskje du er interessert i...