KOM_NO_170919-NR02_J_Skriv_hurtigere_Web

Skriv raskere på nettbrettet

Nettbrett er en fantastisk oppfinnelse, men de små maskinene er ikke skapt for å skrive lange tekster. Heldigvis kan du koble til et eget tastatur og gjøre skrivingen mye enklere med smarte apper.

18. januar 2014

Hvis man kjøpte en ny bærbar pc for noen år siden, var det en selvfølge at den hadde et tradisjonelt tastatur. I mellomtiden har de praktiske nettbrettene vunnet terreng, og her følger det som regel ikke med et tastatur – i stedet skriver du rett på skjermen med fingrene.

Det fungerer finfint til korte tekster og til å skrive inn tekst på nettsider, men hvis du skal skrive en lengre tekst eller epostmelding, blir det fort en frustrerende opplevelse å treffe de virtuelle tastene på skjermen – spesielt hvis man er vant til et vaskekte fysisk tastatur.

Men heldigvis er du ikke uten muligheter. I denne artikkelen viser vi hvordan du kan laste ned smarte apper til Android som gjør at skrivingen går mye lettere og raskere. Hvis du har en iPad fra Apple, kan du ikke last ned apper som forandrer tastaturet, men du kan i hvert fall slå av den irriterende autokorrekturen, og du kan dele tastaturet opp i to deler som passer bedre til fingrene.

Kanskje du er interessert i...