Rembrandt

Pc maler en ny Rembrandt

Nå kan teknologien også plagiere kunstmalere: En pc har nylig laget en ny Rembrandt!

10. april 2016

Teknikere fra Microsoft har i samarbeid med en gruppe kunsthistorikere begått kunstforfalskning av høy klasse – i vitenskapens navn!

Ved hjelp av den nyeste teknologien innen ansiktsgjenkjenning, digital analyse, 3D-skanning og -utskrift har samarbeidet ført til et helt nytt maleri av den berømte, nederlandske maleren Rembrandt van Rijn.

Prosjektet som heter Next Rembrandt, ”Neste Rembrandt”, ble gjort i samarbeid med det nederlandske Rembrandt-museet. Museet stilte 346 originale malerier av kunstneren til rådighet. Maleriene ble skannet og fotografert i høy oppløsning.

Grundige analyser av hver minste detalj av kunstnerens motiver, teknikker og stil, gjorde datamaskinen i stand til skape et ”maleri” som på litt avstand ligner en ekte Rembrandt.

Det siste skrittet i prosessen var å overføre bildet til lerret. Det ble gjort på en spesiell blekkskriver som skriver ut i flere lag. Det gir bildet dybde og struktur, og gjør illusjonen enda mer overbevisende.

Fordi bildet er ment som et reklamefremstøt, vil ikke skaperne av det nye verket bli arrestert for kunstforfalskning. Dessuten er bildet laget med blekk og ikke olje, slik at det raskt vil bli avslørt av hvilken som helst kunstkjenner – men på avstand ser det virkelig imponerende ut.

Kanskje du er interessert i...