microsoft surface

Surface kommer til Norge

Microsofts hjemmebakte nettbrett kommer snart i salg her hjemme. Pro-versjonen med ekte Windows 8 lar imidlertid vente på seg.

29. januar 2013

Norge var ikke med på lanseringen i oktober, men nå kan vi snart skaffe oss Microsoft Surface her i landet også. Ifølge reklamen skal Surface kombinere det beste fra pc- og brettverdenen, men prisen er forholdsvis stiv. I første omgang er det versjonen som kjører Windows RT som kommer i salg i Norge. Windows RT er en "slanket" utgave av Windows som kun kan kjøre apper som er forhåndsgodkjent av Microsoft gjennom Microsoft egen app-butikk, men ikke vanlige Windows-programmer. Surface Pro med en komplett utgave av Windows 8 kommer i salg i USA den 9. februar, og dukker trolig opp i Norge seinere.

Surface RT har en skjerm på 10,4 tommer og veier 680 gram. Tykkelsen er litt under én centimeter. Det følger med en Microsoft Office-pakke som inneholder både Word, Excel og Powerpoint. Brettet har ikke innebygd mobilnett, men bare wifi og bluetooth. Men i motsetning til konkurrenten Apple har Surface både innebygd USB-port og microSD-kortleser.

Den 14. februar starter salget i Norge, men du må bla opp mellom 4000 og 4700 kroner for å slå kloa i den billigste utgaven, melder Microsoft. For en tusenlapp til får du med på kjøpet et praktisk deksel som inneholder et komplett touchtastatur.

Kanskje du er interessert i...