Fjern pc-feil med disse programmene

Med kun tre skanningsprogrammer kan du effektivt fjerne 90 prosent av de vanligste feilene på pc-en.

3 programmer som gir deg en velfungerende pc

Hvis din egen eller venners pc krangler, kan du som oftest løse de vanligste problemene ved å skanne pc-en med disse tre gratisverktøyene.

Windows 10 er et komplekst operativsystem med mange funksjoner, og etter at det har vært i bruk en stund, vil det dukke opp feil og irritasjonsmomenter.

Som regel skyldes feilen enten at virus eller annen skadevare har sneket seg inn på harddisken, at det er en feil i programmene du har installert eller at Windows har fått noen skavanker.

I alle tre tilfellene kan du selv gjøre noe med problemene uten å ha særlig teknisk innsikt.

Vi har funnet tre gode og gratis verktøy som løser de fleste problemer du kan ha med pc-en.

Vi har lagt programmene i Fordelssonen, så hvis du er abonnent på Komputer for alle, har du tilgang til dem der. Du får også en grundig veiledning på norsk, slik at det er lett å komme i gang med å sjekke pc-en.

Programmene skanner pc-en for forskjellige feil og problemer, og etter at du har sjekket din egen pc, kan du bruke programmene til å løse problemer på maskinene til venner og familie.

Skanningsprogram 1: Optimaliser pc-en

Med det omfattende programmet Ashampoo Winoptimizer 2017 får hele Windows-installasjonen en grundig sjekk, og hele pc-en optimaliseres slik at den kjører feilfritt. 

I Fordelssonen finner du som abonnerer både programmet og en komplett guide på norsk, slik at du kan se hvordan du bruker programmet.

Skanningsprogram 2: Få maksimal sikkerhet

IOBit Malwarefighter er et sikkerhetsprogram som du finner i Sikkerhetspakken i Fordelssonen. Programmet skanner etter og fjerner skadevare, virus og annet rusk, som pc-en kan ha fått med seg fra nettet.

Også til dette programmet finner du en komplett guide på norsk i Fordelssonen.

Skanningsprogram 3: Oppdater programmene dine

Til slutt bør du skanne pc-en med Patch My PC. Programmet ser etter oppdateringer til programmene du har installert, og laster dem eventuelt ned for deg, slik at du får oppdatert og fjernet gamle programmer.

Til dette programmet finner du også en utførlig guide i Fordelssonen.

Les hvordan du effektivt hjelper andre

I Komputer for alle blad nummer 9/2018 kan du lese om hvordan du best mulig kan hjelpe andre med tekniske problemer – også når du sitter et helt annet sted i landet.

Hjelp familie og venner med pc-problemer

Er du også familiens pc-ekspert, den som alle går til når de får pc-trøbbel. I Komputer for alle får du oppskriften på hvordan du hjelper andre med tekniske problemer.

Kjøp bladet hos din nærmeste bladforhandler eller tegn et abonnement nå og les artikkelen med det samme i appen Wype.

> Akkurat nå kan du få 1 nummer av Komputer for alle og få tilgang til over 300 programmer, 400 videokurser og mye annet digitalt innhold for kun kroner 29,–. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...