sommer nettbrett

Seks smarte sommerapper

Enten du skal ut å reise eller være hjemme og nyte sommerværet, kan du gjøre sommerens gjøremål litt smartere og enklere. Vi har samlet seks apper som er kjekke å ha både utenlands og her hjemme.

27. juni 2017

Skal du utenlands, eller blir det Norgesferie i år? Samme hvor du velger å tilbringe sommermånedene, finnes det mange apper som kan gjøre ferieaktivitetene smartere og enklere.

I hver utgave av Komputer for alle viser vi leserne smarte apper, og som en gratis service har vi samlet seks gode apper til sommerferien. De kan hjelpe til med alt fra å finne campingplasser til å unngå dyr databruk i utlandet.

Alle er gratis, så du behøver ikke å finne frem lommeboken. Under beskrivelsene av hver app finner du koblinger til både App Store og Google Play, der du kan laste ned til telefon eller nettbrett.

1. YR.NO: Presise værvarsler 

Appen til Meteorologisk institutt på Blindern YR.NO, er så god at den blir brukt langt utenfor våre landegrenser. Værvarslene i de nordiske landene er stort sett til å stole på, men ikke fullt så presise hvis du skal lenger vekk.

Last ned til iOS 

Last ned til Android

2. Camping Denmark: Finn en campingplass 

Går ferien til Danmark, er appen Camping Denmark et nyttig verktøy hvis du ikke har forhåndsbestilt plass. Appen viser kart over samtlige campingplasser i Danmark, og bruker du GPSen på telefonen, finner du en plass i nærheten av der du befinner deg.

Last ned til iOS 

Last ned til Android

3. Sunscreen: Husk solkrem 

Her er en smart app å ha hvis du vil unngå å bli solbrent. Her er det snakk om forskjellige apper til iOS og Android, men begge har navnet Sunscreen. Hvis du taster inn UV-indeks, hudtype og faktor på solkremen din, varsler appen om når du bør søke skyggen eller smøre på et nytt lag med solfaktor.

Last ned til iOS 

Last ned til Android

> Les også: De 100 beste gratisappene til Android, Windows Phone og iPhone

4. Gateguru: Finn frem på flyplassen 

Flyplasser kan være forvirrende steder, og noen ganger kan en god kopp kaffe og et fornuftig måltid være vanskelig å finne.Gateguru inneholder kart over de fleste av verdens store flyplasser. Den kan hjelpe deg for eksempel med å finne riktig utgang, et godt spisested, og den kan gi gode tips om tilbud og transport på flyplassen.

Last ned til iOS 

Last ned til Android

5. Wi-Fi Finder: Finn gratisnett 

Hvis du ikke har et telefonabonnement som dekker data der du er, og gjerne vil unngå skyhøye regninger når du kommer hjem, bør du laste ned Wi-Fi Finder. Appen har oversikt over hvor du finner gratis tilgangspunkter for WiFi, slik at du kan sjekke epost eller stillingen i Tour de France uten at det koster en formue.

Last ned til iOS 

Last ned til Android

6. Valuta+: Regn om prisen 

Sitter du på en restaurant Frankrike og skal velge vin, kan det være litt vanskelig å regne ut hvor mye 67,80 euro tilsvarer i kroner. Med en offisiell valutakalkulator kan du lett finne ut om du synes det blir i dyreste laget og heller bør vurdere en billigere drue. Prøv for eksempel Valuta+ til iOS og Valuta til Android.

Last ned til iOS 

Last ned til Android

Kanskje du er interessert i...