Gimp er et gratis alternativ til Photoshop
Gimp

Gimp: Gratis Photoshop-alternativ får oppdatering

Det populære bildebehandlingsprogrammet Gimp er det eneste reelle alternativet til Photoshops mange funksjoner. Nå får programmet en oppdatering.

16. februar 2017

Gimp er et av de mest populære gratis bildebehandlingsprogrammene i verden, og det norske programmet må gjennom en større oppdatering hvis det skal holde følge som en direktekonkurrent til Adobes Photoshop.

Derfor har folkene bak Gimp opprettet en folkefinansieringskampanje der målet er å holde den norske Gimp-utvikleren Øyvind Kolås ved tastaturet, slik at han kan legge til nye funksjoner i Gimp.

På ønskelista finner vi blant annet støtte for lag, CMYK og en hastighetsforbedring av programmet, slik at det fortsatt kan være et alternativ til Photoshop.

Det eneste gratisalternativet til Photoshop

Gimp er det eneste gratisalternativet til Photoshop når man ser på samlet funksjonalitet, og Gimp også brukes i operativsystemet Linux, som er et alternativ til Windows og iOS.

Øyvind Kolås har stått for den største delen av utviklingen av Gimp de siste årene, men det er vanskelig for utvikleren å passe både jobben som Gimp-utvikler og å ha penger til mat og bosted.

Derfor har de opprettet kampanjen for at Øyvind skal kunne konsentrere seg om utviklingen og være trygg på at det kommer inn en stødig inntekt.

Du kan støtte utviklingen av et gratis alternativ til Photoshop på hjemmesiden Patreon.com.

Du kan laste ned Gimp helt gratis lher. Hvis du er vant til Photoshop, krever det imidlertid litt innsats å sette seg inn i Gimps brukergrensesnitt. 

Kanskje du er interessert i...