KOM_NO_170944-NR02_C_Stortest_Fotohaandtering_Web

Hold orden på digitalbildene helt gratis!

Her tester vi åtte av de mest populære bildebehandlings-programmene du kan laste ned og bruke gratis. Les artikkelen, så ser du hvilke som er verd å installere på pc-en din, og hvilke du bør holde deg langt unna.

22. januar 2014

Bildene hoper seg opp på harddisken. Det blir bare flere og flere etter hvert som tiden går. Du trenger så absolutt et godt bildebehandlingsprogram for å holde orden på den stadig voksende samlingen.

Vi har satt sammen et felt med åtte av de mest populære, gratis bildebehandlingsprogrammene som er tilgjengelige. Alle er beregnet på å behandle, vise og sortere bilder og på alle måter hjelpe deg med å få oversikten. Men alle er ikke like gode. Noen av de mest primitive kan minne mistenkelig om Windows’ egen, innebygde Utforsker, og du må uten særlig hjelp finne fram i et kaos av mapper og undermapper. Sånne programmer krever at du kjenner godt til mappe- og filstrukturen i Windows fra før av og også vet hvilke mapper du bør bruke. Det er kjedelig og tungt!

Men uansett om du er en racer med filer og mapper eller ikke, vil vi anbefale at du heller velger et av de mer avanserte bildebehandlingsprogrammene her, som Picasa eller Windows Photo Gallery. De gir mye bedre oversikt over bildene, er stapp fulle av funksjoner og i enhver forstand mye lettere å jobbe med.

Kanskje du er interessert i...