Google fotos komno 122015

La Google ta hånd om bildene

Det er overraskende enkelt å overføre digitale bilder til Google Bilder. Når først det er gjort, sørger maskinene til Google for at de ser strålende ut, uten at du behøver å løfte en finger.

3. august 2015

Døtrene mine står smilende på en diger stein, midt i en elv. Vi er i Denver, Colorado, solen skinner, og de grønne buskene speiler seg i vannet som spruter over steinene i en evig sløyfe i den lille filmsnutten. Vannets bevegelser og vinden i jentenes lange lyse hår, i det ellers så statiske bildet, gjør at man nesten hører det tunge bruset fra vannmassene.

Det pussige er bare at jeg aldri tok opp noen film. Bare en kort bildeserie som en datamaskin hos Google har satt sammen til dette animerte klippet, så å si helt av seg selv. Det eneste jeg gjorde var å dra bildene fra mappen på min egen pc over i en fane som heter Google Bilder i nettleseren.

Hvis du bare er ute etter å lagre de umistelige digitale bildene på et trygt sted, kan du bruke Google Bilder som en grei løsning for sikkerhetskopiering. Plassen som står til rådighet, er den samme som på den gratis Google Drive. Du må først kjøpe mer plass hvis plassbehovet overstiger 15 GB.

Hvis du heller vil bruke Google Bilder som et uendelig stort bildegalleri med mange smarte funksjoner, kan du faktisk også det. I så fall må du bare akseptere at bildene ikke skal være større enn 2048 piksler i bredden (det er fortsatt dobbelt så mye som Full HD) for å kunne overføre så mange bilder du vil. Du kan kort sagt fortsette å overføre bilder uten at det påvirker den kvoten du har til rådighet på Google Drive.

Så snart bildene ligger hos Google, setter maskinene deres i gang med bildebehandlingen. Lys og farge justeres i alle bildene, og Googles smarte, og noen ganger morsomme, effekter legges inn på utvalgte bilder. Det kan være fremmede som forsvinner fra bakgrunnen i portrettbilder, eller bildeserier som settes sammen til imponerende panoramaer eller korte filmer. Alt sammen uten at du behøver å løfte en finger. Liker du ikke effektene eller er av typen som helst vil gjøre alle endringene selv i et bildebehandlingsprogram, kan du fjerne effektene med et enkelt museklikk – men sjekk likevel hva Google-algoritmene finner på. De automatiske resultatene er ganske imponerende, selv for en dreven hobbyfotograf.

Les videre på de neste sidene, og lær hvordan du får størst utbytte av de mange funksjonene, enten du bare vil la maskinen ta seg av det kjedelige redigeringsarbeidet eller du vil ha noe mer kontroll over prosessen.

> Last ned Google Fotos

Kanskje du er interessert i...