Counter-Strike-laget Astralis vant nylig gull i ELEAGUE 2017 i Atlanta.

Counter-Strike-laget Astralis vant nylig gull i ELEAGUE 2017 i Atlanta. Førstepremien var 500 000 dollar, som spillerne delte mellom seg.

© @ RFRSH Entertainment

Dataspillere tjener millioner

Dansker hevder seg godt i dataspill, og i mange spill er de blant de beste i verden. Her kan du få et innblikk i hvor mye profesjonelle dataspillere tjener.

2. februar 2017 av Christian Slot

Glem alt om Zlatan og Messi – det er på den digitale slagmarken fremtidens atleter vil kjempe.

Danmark hevder seg stort i verdenstoppen i dataspill, og der kjemper esportutøverne om millioner av kroner foran tusenvis av tv-titter.

Det danske Counter-Strike-laget Astralis vant nylig gull i turneringen ELEAGUE i Atlanta, USA. Med vinnerpokalen fulgte en sjekk på 500 000 dollar. Finalen slo også seerrekord; over en million fulgt kampen fra stuen eller via nettet

Bak Astralis står investorene Tommy Ahlers og Nikolaj Nyholm. I 2016 investerte de 200 millioner danske kroner med mål om å samle det beste skandinaviske laget.

I tillegg til Counter-Strike har Danmark også fostret noen av verdens beste i flere andre spill.

FIFA – Mohamad Al-Bacha

FIFA – Mohamad Al-Bacha er blant de største stjernene på FIFA-himmelen. I 2016 vant dansken gull i FIFA Interactive World Cup, som blant annet ble tv-overført.

17-årige Mohamad Al-Bacha er en av de største stjernene på FIFA-himmelen

© @mobacha_ / Twitter

Med gullmedaljen fulgte en sjekk på 20 000 dollar. Al-Bacha har skrevet kontrakt med det danske laget Tricked Esport som støttes av investoren Lars Seier Christensen.

Det mest populære dataspillet – Dota 2

Dota 2-laget OG domineres av skandinaver. Det består av en dansk, en svensk, en finsk, en australsk og en israelsk spiller og er blant de beste i verden. I 2016 tjente laget 21,5 millioner kroner – bare i premiepenger. 

Danske Johan Sundstein og holdet vandt 420.000 kroner ved turneringen Epicenter 2016 i Moskva.

© @ Roman Kosolapov/Shutterstock

Pengepremiene deles mellom spillerne som også tjener godt på salg av fanprodukter og på sponsormidler.

I Komputer for alle nr 4/2017 kan du lese en artikkel om den danske Dota 2-spilleren Johan Sundstein.

League of Legends – dansken Søren Bjerg

20-årige Søren ”Bjergsen” Bjerg er en av de mest populære League of Legends-spillere i verden. Hans Twitter-profil har nesten en million følgere, mange av disse følger også med når han spiller kamp med laget Team SoloMid.

Søren "Bjergsen" Bjerg bor i USA og er professionel i spillet League of Legends.

Søren "Bjergsen" Bjerg bor i USA og er professionel i spillet League of Legends.

Han kommer fra en liten by i Danmark, men bor i dag i Los Angeles. I følge siden esportearnings.com tjente Søren nærmere en million kroner i pengepremier bare i fjor, men reklameinntektene han har når han strømmer til sine 1,2 millioner abonnenter fra kanalen hans egen kanal gir ham trolig enda større inntekter..

Kanskje du er interessert i...