steam

Lån spill på nettet

Den store nettspilltjenesten Steam, først og fremst kjent for å være verdens største portal for kjøp av spill uten fysiske medier, vil senere i år innføre en ny funksjon som gjør at du kan låne ut spillene dine til venner og familie.

21. september 2013

Funksjonen skal hete Steam Family Sharing og gjør det mulig å dele spillene du har i Steam-biblioteket med opptil ti personer, der hvert medlem har sine egne lagringer og innstillinger. Hensikten er at familie og nære venner skal kunne nyte godt av hverandres innkjøp.

Tjenesten har naturlig nok en del innebygde begrensninger, så den ikke skal gå for mye ut over salget. Blant annet kan bare én person av gangen bruke biblioteket, og den opprinnelige eieren har alltid forkjørsrett. Hvis de skulle bli en "kollisjon" mellom eieren og en som låner et spill, går det ut en advarsel til den brukeren som låner det. Så får han eller hun et par minutter til å avslutte spillingen, i tillegg til et tilbud om å kjøpe spillet selv. Det vil heller ikke være mulig å låne ut enkeltspill, bare hele biblioteket.

Betatestingen av Steam Family Sharing vil begynne i høst, og resultatene av testingen vil avgjøre når funksjonen blir tatt i vanlig bruk.

Det er påmelding på Steams nettside for alle som er interesserte i å være med på betatestingen.

Kanskje du er interessert i...