Kina flag

Kinesisk antivirus er best i test

Det kinesiske firmaet Qihoo havner på delt førsteplass i ny test av antivirusprogrammer.

1. april 2014

Det tyske testsenteret AV-test har nylig testet 24 av de mest populære antivirusprogrammene, og det kinesiske programmet Qihoo: 360 Internet Security overrasker ved å være ett av de tre programmene som gjør det best. Med full pott på seks poeng i både sikkerhet og brukervennlighet og 5,5 i ytelse fikk det kinesiske programmet 17,5 poeng av 18 oppnåelige. Det holdt til en delt førsteplass, sammen med Bitdefender og Kaspersky. Qihoo fikk 16,5 poeng forrige gang AV-test kjørte programmene igjennom denne testen, mens de to andre fikk toppkarakter. Nå rykker også kineseren opp og blir en del av en topptrio.

Testen ble gjennomført på datamaskiner utstyrt med 64-bitsversjonen av Windows 7, og det ble foretatt tester i brukervennlighet, sikkerhet og yteevne. Som målestokk brukte AV-test sikkerhetsprogrammet Microsoft Security Essentials, som følger med alle nye Windows-datamaskiner. Programmet fikk bare ti poeng til sammen, deriblant null i sikkerhet. Ethvert antivirusprogram som ikke fikk flere poeng, ville stryke i testen. Testdeltakeren fra det koreanske firmaet AhnLab var det eneste som gjorde det dårligere enn målestokken og altså ikke besto prøven.

Qihoo: 360 Internet Security er gratis og fås også i versjoner til smartmobiler. I tillegg er firmaet på vei med en versjon til Android-nettbrett.

Kanskje du er interessert i...