medieafspillere_komno_162012

Den beste gratis mediespilleren

Det fins utallige programmer som kan spille musikk og film, og mange av dem er gratis. Her ser vi på 10 mediespillere og kårer den beste gratis mediespilleren.

30. oktober 2012

Det blir stadig flere som samler all musikken og filmene sine på en romslig harddisk. Da trengs det bedre oversikt – og ikke minst en spiller som kan håndtere alle de forskjellige medieformatene.

Der fins mange dyre betalingsprogrammer som kan gjøre jobben. Hvis man skal leke hjemmekino og bruke pc-en som spiller for Blu-ray og dvd-er som skal vises på tv-skjermen, er det kanskje lurt å investere i et av dem.

Men gratisprogrammene er faktisk ganske avanserte. De fleste kan spille både musikk og video – i tillegg til å organisere et mediebibliotek. Andre spesialiserer seg på å spille én type mediefiler uten å bruke for mye plass eller datakrefter.

I utgangspunktet blir alle Windows-pc-er levert med Windows Media Player, som har nådd versjon 12. Det har blitt et avansert og solid program, så spørsmålet er om det egentlig er noen grunn til å prøve noe annet. En annen gigant er iTunes fra Apple, så den store kampen kommer til å stå mellom Microsoft og Apple på mediespillerfronten også - hvilket program er best, og hvilket er enklest å bruke? Men det kommer hard konkurranse fra uventet hold. Open source-prosjektet Songbird er utviklet helt og holdent av frivillige, og det er også et ypperlig program.

Les testen og se hvordan de 10 programmene klarer seg.

Kanskje du er interessert i...