Advarsel

Feil gir hackere kontroll over pc-en

Microsoft har oppdaget et sikkerhetshull som kan gi hackere full kontroll over datamaskinen din.

1. april 2014

Hvis du åpner en tekstfil av typen RTF i Microsoft Outlook, er det en risiko for at den kan være farlig. Det er et sikkerhetshull i Microsoft Word som gjør det mulig for hackere å infisere RTF-filene og ta kontroll over datamaskinen din etter at du har åpnet epostvedlegg av denne typen i Word. Det er ekstra farlig fordi Word er standardprogrammet til å åpne tekstdokumenter i de fleste Outlook-versjonene (2007, 2010 og 2013).

Det har allerede vært flere angrep rettet mot Word 2010, men det er også fare på ferde i versjonene 2013, 2007 og 2003, og dessuten i Office for Mac 2011. Microsoft har sendt ut en såkalt ”Fix it solution”, et lite program som går inn og hindrer at RTF-filer blir lest i Word. Programmet kan enkelt slås av igjen etter at Microsoft har stengt dette sikkerhetshullet, eller hvis det er i veien for arbeidet med pc-en.

Fram til Microsoft får lukket hullet, er det et par ting du kan gjøre. Hvis du er nødt til å åpne en RTF-fil, anbefaler vi at du sjekker den med et antivirusprogram før du åpner den. I tillegg kan du gå inn i sikkerhetsinnstillingene for epost i Outlook og krysse av for: ”Les alle standard e-post i ren tekst.”

Microsoft jobber helt sikkert for å fikse problemet, så pass på å se etter sikkerhetsoppdateringer.

Kanskje du er interessert i...