kommenter_komno_182011

Samarbeid i Word

Det populære tekstbehandlingsprogrammet Word gjør det lett å samarbeide om et dokument. Vi viser hvordan.

12. november 2012

Hva gjør du hvis du vil ha andre til å lese gjennom, kommentere og rette opp teksten din – uten bruk av rødblyant og gule papirlapper? Word inneholder mange smarte funksjoner som gjør det mulig å sette inn kommentarer, holde oversikt over endringer og beskytte en tekst mot utilsiktet redigering.

Sånn tilføyer du merknader Når flere jobber sammen om et dokument i Word, er det mulig å utveksle endringsforslag direkte i teksten. På den måten kan andre gjennomgå innholdet dokumentet på sin egen pc og legge til kommentarer, så hovedforfatteren kan rette opp dokumentet.

Se endringer i teksten I tillegg til å legge til kommentarer i et dokument kan du registrere og vise alle endringene som blir gjort i teksten. Det er smart hvis du lar andre gjøre rettelser. Ettterpå kan du se nøyaktig hva som er endret i dokumentet.

Mer om endringer Når du gjennomgår endringer som andre har gjort i dokumentet ditt, kan du enten velge å godta og bruke endringene i teksten, eller du kan avvise dem.

Sammenligne to dokumenter Word kan sammenligne to dokumenter og vise deg forskjellen på dem. Det kan være en nyttig funksjon – spesielt hvis du sjonglerer med to versjoner av det samme dokumentet og ikke er helt sikker på hva som har blitt forandret underveis.

Beskytt dokumentene dine Word har en smart funksjon for å kontrollere hvilke endringer som andre kan gjøre i et dokument. Du kan for eksempel tillate redigering av bestemte avsnitt eller sperre for alt annet enn tilføyelse av merknader.

Kanskje du er interessert i...