Stortest_komno_142013

Stortest av filredningsprogrammer

FULL PANIKK! Du har nettopp oppdaget at du har slettet feriebildene, en rapport fra jobben og hele musikksamlingen. Men pust dypt inn, så skal vi teste seks programmer som kan redde filene dine.

16. september 2013

Selv om du har tømt hele Papirkurven i Windows, er filene dine egentlig ikke slettet. Med det riktige verktøyet, et program for filredning, kan de enkelt gjenskapes. Du må bare sørge for å gjøre jobben straks du ser at filene er borte. Jo kjappere du reagerer, desto større er muligheten for at du skal klare å redde de tapte filene uten for store problemer.

Vi har samlet et felt som består av seks av de mest populære filredningsprogrammene for tiden. Tre av dem er gratis, mens de andre tre koster penger. Ved første blikk virker det ikke som om de har så store, funksjonelle forskjeller, og alle kan gjenopprette slettede filer for deg. Men det er stor forskjell på hvor enkle de er i bruk. For eksempel viser den minst brukervennlige testdeltakeren de fysiske navnene og de tekniske betegnelsene på datamaskinens stasjoner, ikke bare stasjonsbokstavene Windows har tildelt i Utforsker. Da må du forstå at ”STORAGE DEVICE-9451 1.978GB Drive (\.\PhysicalDrive3)” er en tilkoblet minnepinne. Dette er ikke så veldig enkelt for oss vanlige, dødelige, hva? Men heldigvis fins det brukervennlige programmer som du ikke er nødt til å ha lang utdannelse fra et teknisk universitet for å finne ut av, og som du kan få til å søke etter slettede filer med noen museklikk.

Alle testdeltakerne kunne gjenopprette alle de slettede testfilene på både en harddisk med Windows 7 installert, en SSD, minnepinne og minnekort, hvis bare ikke de slettede filene var blitt overskrevet av nye filer eller stasjonene var blitt formatert i mellomtiden.

Kanskje du er interessert i...