windows8startknap

Stor pc-produsent gir Windows 8-modellene en ny startknapp

Verdens største pc-produsent, Lenovo, gir Windows 8 den startknappen mange har bedt om å få igjen og oppretter en appbutikk for operativsystemet.

27. august 2013

Startknappen har vært fast inventar i Windows i mer enn et tiår, men i Windows 8 droppet Microsoft den. Dette førte til irritasjon og kritikk fra mange pc-brukere. Verdens i øyeblikket største leverandør av datamaskiner, Lenovo, har bestemt seg for å gjøre noe med det ved å installere en startknapp på alle de nye modellene sine.

Det er gratisprogrammet Pokki som gir deg tilbake startknappen med et utseende du vil kjenne igjen fra tidligere Windows-versjoner. Den fungerer heller ikke bare på Lenovos maskiner og kan hentes på programmets nettside.

Pokki gir deg dessuten ikke bare en startknapp, men også en ny appbutikk som er et alternativ til Windows Store. Det gjør at brukerne får et bredere programutvalg.

Microsoft har også hørt på kritikken om den manglende startknappen, og det blir en ny versjon av den i oppdateringen Windows 8.1, som kommer i høst. Men det som kommer da, er ikke den tradisjonelle startknappen. Den fungerer istedenfor bare som en snarvei til Startskjermen i Windows 8.

Kanskje du er interessert i...