Windows 10 boxshot

Video: Se alle nyhetene i Windows 10

Microsoft har ikke ligget på latsiden siden lanseringen av Windows 8. Nå kommer Windows 10, med mengder av nye og smarte funksjoner. Her kan du se en video med de seks viktigste nyhetene.

25. juni 2015

Med Windows 10 får du det beste fra den svært populære Windows 7 og den nyere Windows 8/8.1. Den forvirrende startskjermen med de nye appene er en saga blott, og i stedet finnes det en startmeny på Skrivebordet. Den nye startmenyen kan utvides slik at at den fyller hele skjermen, og det er smart hvis du har et nettbrett med Windows 10.

Windows 10 leveres uten Internet Explorer, som har vært med siden Windows 95. I stedet kommer nettleseren Microsoft Edge. Den er rask og enkel og byr på helt nye og spennende funksjoner. Nedenfor finner du videoklipp av de to funksjonene, sammen med fire andre spennende nyheter.

Den nye nettleseren Microsoft Edge

Her ser du hvordan avløseren til Internet Explorer ser ut. Den nye nettleseren heter Microsoft Edge og byr på flere spennende redigeringsfunksjoner.

Smart ny innstillingsmeny

I Windows 10 er noen innstillinger flyttet fra Kontrollpanel til den nye innstillingsmenyen. Det gjelder blant annet Windows Update.

Det nye meldingssenteret

Disse meldingene kjenner du allerede fra toppen av skjermen på mobiltelefonen. Nå har de smarte meldingene også fått plass i Windows 10, slik at du finner de viktigste punktene på et øyeblikk.

Flere Skrivebord

Du kan opprette så mange Skrivebord du vil i Windows 10. Dermed kan du for eksempel ha ett Skrivebord med arbeidsdokumenter og et annet med fritidsinteresser.

Den nye startmenyen

Startmenyen er et gledelig gjensyn i Windows 10. Den fungerer like glimrende som i Windows 7, men har fått flere nye funksjoner. Du kan for eksempel åpne apper direkte fra startmenyen.

Nytt søkefelt og talegjenkjenning

Nå må du ikke lenger åpne startmenyen for å søke blant filer og på nettet. Alt skjer direkte fra oppgavelinjen, der du også finner den nye og smarte digitale assistenten Cortana. Med den kan du styre maskinen med talekommandoer.

Kanskje du er interessert i...