Videoredigering_komno_032012

Klipp video som en proff

Hvis du har et dyrt videokamera eller er så heldig at den nye smartmobilen kan filme HD-videoer i god kvalitet, er det kanskje på tide å se på et videoredigeringsprogram med hauger av avanserte funksjoner.

10. mai 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du klipper video som en proff.

Hvis du bare skal redigere en liten video du har filmet med kompaktkameraet, er det mange gratisprogrammer som enkelt hjelper deg til å ordne det på en enkel måte. Hvis ambisjonene er høyere, er det verd å se på et kjøpeprogram.

Det avhenger selvsagt av ambisjonsnivået ditt om du trenger de avanserte mulighetene disse programmene tilbyr. Men nesten alle kompaktkameraer og de fleste smartmobiler gir deg nå en mulighet til å ta opp video med HD-oppløsning. Og det er ikke lenger hysterisk dyrt med et speilreflekskamera eller et videokamera som kan filme i en kvalitet ganske nær moderne tv-sendinger.

Så når det nå er blitt så enkelt å få tilgang til godt råmateriale, er det jo logisk å bruke litt ekstra tid og et godt verktøy på å få redigert, klippet og konvertert det til en dvd, som man så kan dele med familie og venner. Alt dette og mye mer er ting disse fem testede programmene kan. Ingen av dem stryker på prøven, men ett av dem står igjen som vinneren.

Kanskje du er interessert i...