Internet Explorer logo

Alvorlig feil i Internet Explorer

Et kritisk hull i alle versjoner av Internet Explorer kan la hackere få kontroll over pc-en din. Farligst hvis du bruker Windows XP.

30. april 2014

Et nytt sikkerhetshull i Microsofts Internet Explorer gir hackere muligheten til å ta styringen over datamaskinen din og installere eller slette programmer hvis du går inn på infiserte nettsider. Alle versjonene som brukes nå, er påvirket. Fra Internet Explorer 6, som kom med Windows XP i 2001, og til den nyeste utgaven Internet Explorer 11.

Microsoft jobber med å lukke hullet, og det ventes en oppdatering innen et par uker, men den kommer ikke hvis du bruker Windows XP. Her var det, som vi har nevnt tidligere, slutt på oppdateringene fra Microsoft den åttende april i år, og det vil heller ikke komme flere til denne nettleseren. Det er det første sikkerhetshullet siden oppdateringene sluttet og en god påminnelse om at det ikke lenger er trygt å bruke Windows XP.

Du kan beskytte deg mot sikkerhetshullet på flere måter. Det enkleste er å bruke en annen nettleser, som for eksempel Firefox eller Google Chrome, til Microsoft har klart å lappe hullet. Hvis du absolutt vil bruke Internet Explorer, kan du laste ned Microsofts Enhanced Mitigation Experience Toolkit, som gjør det vanskeligere for hackerne å utnytte feilen. På Microsofts nettside kan du lese mer om hva du kan gjøre.

Kanskje du er interessert i...