Hacking i Windows 10

Ikke et eneste av de ledene antivirusprogrammene virker mot Bashware.

© Shutterstock

Alle pc-er med Windows 10 i fare for ny hackermetode

Sikkerhetsfirmaet Check Point har funnet et stort sikkerhetshull i Windows 10. Over 400 millioner pc-er kan bli rammet.

15. september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Har du en oppdatert utgave av et av de ledene antivirusprogrammene, er du vanligvis godt beskyttet mot virus og skadevare. Nå ser det likevel ut til at hackere har funnet et ny måte å komme seg inn i pc-er på.

Bashware, en nylig oppdaget teknikk, gjør det mulig for alle typer skadevare å unngå virusbeskyttelsen på Windows-maskiner.

Det betyr at alle de 400 millioner Windows-maskinene i verden er i faresonen, ifølge sikkerhetsfirmaet som oppdaget feilen, Check Point Software Technologies.

Ingen antivirus beskytter mot Bashware

Bashware utnytter en ny Windows 10-funsjon kalt Subsystem for Linux (WSL), som tillater operativsystemene Linux og Windows å kjøre samtidig.  

Ved å utnytte denne funksjonen kan hackere snike inn skadevare forbi antivirusprogrammene, selv når funksjonen ikke er i bruk.

Bashware-metoden ble testet på de ledende antivirus- og sikkerhetsproduktene som finnes på markedet. I alle forsøkene kom det seg forbi beskyttelsen.

Hold antivirusprogrammet oppdatert

«Undersøkelsen viser hvor lett det er for nettkriminelle å utnytte den nye teknikken og dermed unngå å bli oppdaget av antivirusprogrammer. Vi oppfordrer sikkerhetsbransjen til å ta dette på alvor med det samme, slik at produktene deres beskytter brukere mot Bashware», sier forskningssjefen hos Check Point, Oded Vanunu. 

Selv om ingen antivirusprogrammer for øyeblikket beskytter mot Bashing, oppfordrer vi alle til å ha et oppdatert antivirusprogram på maskinen.

Her er 10 enkle råd du bør følge for å sikre pc-en.

Kanskje du er interessert i...