Knekt kodelås på et tastatur
© Shutterstock

Hacker bryter sikkerheten i macOS High Sierra, det nye operativsystemet fra Apple

Apple kan generelt skryte av sikre operativsystemer, men nå har en hacker funnet en metode for å stjele passord fra macOS High Sierra, det nyeste operativsystemet deres.

27. september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

25. september slapp Apple en oppdatering av operativsystemet til Mac, og nå har en hacker funnet ut hvordan man stjeler lagrede passord fra det nye macOS High Sierra.  

Hackeren som heter Patrick Wardle, publiserte en video på Twitter der han demonstrerte et program han har utviklet. Programmet «keychainStealer» bryter seg inn i maskinen og stjeler alle lagrede passord.

Heldigvis er ikke Patrick Wardle en hacker du behøver å være redd for. Det første han gjorde etter at han hadde oppdaget metoden, var å kontakte Apple, og selskapet er i gang med å løse problemet.

Les også: Eksperter: Her er de beste antivirusprogrammene

«macOS er fremdeles sikkert»

Saken har likevel ikke opprørt Apple nevneverdig. Operativsystemet er i følge dem fortsatt sikkert.

«Operativsystemet macOS er designet slik at det skal være sikkert, og systemet sender tydelige advarsler til brukerne om ikke å installere uautoriserte apper, som den som ble brukt her», sier en talsperson for Apple til nettsiden Mashable. Han gjør likevel oppmerksom på at Apple jobber med å løse problemet.

For å få tilgang til passordene dine må du først installere programmet på maskinen. Du må altså selv installere filen med skadevare. 

Den beste måten å sikre maskinen på er å aldri installere noe du ikke vet hva er.

Her kan du lese flere nyheter om datasikkerhet.

Kanskje du er interessert i...