Lenovo tilbakekaller Thinkpad
Brannfare!

Lenovo tilbakekaller 300 000 Thinkpad pc-er.

Lenovo tilbakekaller 300 000 pc-er på grunn av brannfare

En feil i en av Lenovos Thinkpad-modeller kan føre til at batteriet begynner å brenne. Se hva du må gjøre hvis du har en av disse maskinene.

9. februar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Nå er det Lenovo som kaller tilbake produkter på grunn av brannfarlige batterier.  

Det er snakk om modeller av typen ThinkPad X1 Carbon som er produsert mellom desember 2016 og oktober 2017. I disse modellene er det fare for at en løs skrue kan skade batteriet, og at det deretter overopphetes og antennes.

Hvis du har en Lenovo Thinkpad, er det viktig at du sjekker om maskinen din blant disse modellene. Lenovo har lagd en veiledning som du kan sjekke for å se om maskinen er i faresonen. Du finner den her. 

Alle reparasjoner i forbindelse med tilbakekallingen er naturligvis gratis.

Tilbakekalling etter bare tre hendelser

Selv om Lenovo har satt i gang et stort tilbakekallingsprosjekt, er det ikke funnet bevis for at det gjelder mange maskiner. Lenovo har fått få henvendelser om problemet.

”Lenovo har mottatt klager fra tre kunder om at maskiner har tatt skade av overoppheting ,” opplyser Lenovo til Computerworld.

Selv om antallet meldinger er få, vurderer Lenovo likevel at du bør sende inn maskinen din, hvis den er i risikogruppen.  

Batteriskandalen med Samsung Galaxy Note 7 som eksploderte i 2016 , har vist at det kan gå forferdelig galt hvis enheter som pc-er og mobiltelefoner har defekte batterier.  


> Akkurat nå kan du få to utgaver av Komputer for alle og en smart nødlader for kun kroner 69,50,–. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...