Cyberangreb2017

Pc-angrep du bør være på vakt mot i 2017

Det er gode tider for datakriminelle som herjer på nettet, og sikkerhetseksperter arbeider hardt for å ligge i forkant av kommende trusler. Her ser du hvilke angrep som er på vei.

12. desember 2016 av DAU

Det er alltid grunner til å være på vakt og sørge for at pc-en og privatlivet er sikret mot virus, hackerangrep og andre trusler. Her er tre typer trusler som kommer til å bli mer utbredt i årene som kommer.

Neste generasjon utpressingsvirus Utpressingsvirus ("ransomware"), er digital utpressing hvor ukjente kjeltringer låser filene og mappene dine. For å få tilgang til dem igjen, må du betale løsepenger til gisseltakerne.

Hackerne har blitt flinkere til å finne sårbarheter i nettverk, og til å utvikle metoder til å slette sikkerhetskopier, slik at låste filer bare kan reddes ved å betale løsepenger.

Tingenes internett Biler, dørlåser, husholdningsmaskiner, belysning, alarmsystemer og andre ting som styres via nettet, blir mer og mer utbredt i hjemmene over hele verden.

Samtidig går stadig flere rundt med bærbart utstyr med innebygget GPS som kan spore hver skritt vi tar. Faren for hackerangrep og overvåking stiger for hver enhet som blir koblet opp på nettet, skriver nettavisen VentureBeat.

Valgsystemer under angrep Fikk Donald Trump hjelp av hackere til å vinne det amerikanske presidentvalget? Det mener flere it-eksperter som setter spørsmålstegn ved at Clinton fikk markant færre stemmer enn Trump i kommuner med elektronisk stemmegivning.

Selv om det ikke er bevist, vil hackere i fremtiden utvilsomt rette angrep mot politiske organisasjoner, betydningsfulle personer og elektroniske valgsystemer for å påvirke makten.

Kaspersky har utviklet et interaktivt verdenskart som viser aktuelle netttrusler og statistikk basert på sine egne sikkerhetsprogrammer. Få innblikk i truslene i cyberspace her.

> Beskytt deg mot utpressingsvirus med programmet CryptoPrevent

Kanskje du er interessert i...