Sikkerhetsfeil i Adobe Flash Player

Sikkerhetsfeil i Adobe Flash Player

© Shutterstock

Stor feil i utbredt program truer sikkerheten

Det er funnet en sikkerhetsfeil i Adobe Flash Player som gjør det mulig for hackere å overta pc-en. Les hva du bør gjøre hvis du har programmet.

5. februar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Programmet Adobe Flash Player finnes på over en milliard pc-er. Nå viser det seg at programmet har en feil som kan gi hackere tilgang til maskinen.

Ifølge Adobe foregår angrepet via epost med vedlagte Office-dokumenter. Infisert innhold i dokumentene utnytter en feil i programmet Adobe Flash Player som kan gi hackere tilgang.

Det var et sørkoreansk sikkerhetsselskap som slo alarm, da de fant ut at Nord-Korea utnyttet feilen i angrep mot dem.

Les også: Gratis antivirusprogram til datamaskin og telefon

Slik sikrer du deg mot feilen i Flash Player

Adobe har lovet at det skal komme en oppdatering denne uken som løser problemet. Det er derfor viktig at du oppdaterer når den kommer. Programmet vil selv foreslå en oppdatering når den blir tilgjengelig.

Det er viktig at du sikrer deg hvis du har Adobe Flash Player på maskinen. 

DKCERT, en organisasjon for internettsikkerhet, foreslår at du avinstallerer eller deaktiverer Flash til problemet er løst. De fleste nettlesere virker uten Flash Player.

Vi anbefaler at du ikke åpner vedlagte filer i epost fra noen du ikke kjenner eller er hundre prosent sikker på hva filene er.

Få tilgang til over 300 sikre programmer og apper i Fordelssonen. slik at du sikre deg mot virus, utpressingsvirus og annen skadevare. 

Akkurat nå kan du få et nummer av Komputer for alle og tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29,–.Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...